• 0616816672
  • info@vrijdenker.org

Over mij

Albert Bouwman is geboren in 1980. Filosofie heeft altijd een groot deel van zijn leven bepaald. Hij werd opgevoed met sterke morele overtuigingen. Overtuigingen die hij later heeft los gelaten en waarbij zijn studie filosofie hem bagage heeft gegeven hoe hiermee om te gaan.

Na zijn studie is Albert een tijd lang redacteur geweest voor agrarische vakbladen. Hier heeft hij het schrijversvak geleerd, iets wat goed past bij een talige bezigheid als filosofie. Albert staat bekend als iemand met een hands-on mentaliteit, wat hij ook toepast in de filosofie. Het vak moet volgens hem vooral bruikbaar zijn in het dagelijks leven. De voorbeelden die hij gebruikt zijn daarom vaak alledaags. Dat maakt het vak filosofie juist zo boeiend. Het verandert en draagt bij aan iemands kijk op het leven.

Van 2010 tot 2018 heeft Albert les gegeven aan het voortgezet onderwijs. Het contact maken met leerlingen paste hem goed. Het was een van de beroepen waarin hij goed tot zijn recht kwam. Toch miste hij avontuur. Het dicterende rooster voelde teveel als een beklemming waardoor hij in 2018 ontslag nam.

Sindsdien is hij voor zichzelf begonnen. Hij organiseert onder andere filosofische busritten voor scholen (www.bijzonderebusrit.nl) en schrijft voor lokale bladen als Groot Sneek, Groot Heerenveen en Groot Fryske Marren. Hij is een van de programmeurs van de Nacht van de Filosofie Fryslan en geeft met enige regelmaat filosofische lezingen en cursussen.